Cupa Moldovei 2010-jurnal de bord

afis-site_resize_p1
Vineri – 23 aprilie

4.00 A.M.
Mă ia căpitanul de-acas’. Umplem maşina de bagaje şi la goană. Bem cafea că e nevoie. Pe drum, clasicele discuţii despre concurs: năluci, tehnici, abordări, poziţionări etc. Ajungem când se luminează de zi. Repede facem bărcile, le dăm la apă.
“Bine bah, da cortul?”
“Dă-l naibii, hai pe apă!”

6.00 A.M.
Începe, frate!  Cum e şi normal, apar emoţiile, tracul. La mine mai mult, la căpitanul nejucător mai puţin, spre deloc. A ales să fie arbitru, să nu intre în horă. Opţiunea lui.

Ne antrenăm puţin, gasim câţiva bibani, schimbăm locurile. Apa rece, vreme cu nori şi un şuvoi de aer rece care aruncă toate hainele din rucsac pe noi. Iau pe bobler, în mal. bibuMerge foarte slab bibanul. Deja e 10.00.  Brusc, mă loveşte raza: de ce dracu’ mă antrenez eu la călugăr? Mă mut. Plec de nebun, fără sonar. Bag şi un sandwich că mă taie foamea. Bibanii parcă sunt din ce în ce mai rari. Se face după-masă şi rezultatele sunt submediocre.
4.00 P.M.
Mă pun  pe un loc nou. Brâul de iarbă mă obligă să scad sub 4 grame. Nimic.  Mă repoziţionez şi schimb iar năluca. Pun ceva atipic, la inspiraţie. La al 5-lea lanseu…buf! hotărât, agresiv, fără echivoc. Înţep, Alva a’ mică iese la poză însă o eliberez rapid că sunt prea mulţi ochi pe apă. Hai de-aici că vin oaspeţii…strap
6.00 P.M.
A început berea. Atmosferă plăcută, revederi dar şi feţe noi. E bine, interesul pentru Cupă e în creştere, cu siguranţă. Se trag grupele din căciulă, tradiţional. Sunt cu Cotzo, Oby e solo. Punem cortul, mai băgăm o bere şi la somn că mâine e un concurs de câştigat. 😛

Sâmbătă – 24 aprilie

Mă sforăie puternic colegu’ şi ies din cort pe la 5.00. Deh, niciodată nu e prea devreme. Mai verific un fir, mai reaşez softurile în trusă… Cafeaua fierbinte mă trezeşte la relitatea crudă: ce să fac, merg pe ştiucă sau pe biban? Tot nu aflu răspunsu’ şi plec în manşă nedecis. Se face horă la platou, se iau ştiuci. Ei iau ştiuci eu rămân cu un biban. Fir-ar să fie, un biban?!? Schimb locul la viteză, merg la ştiuci dar iau doar sub 35. Sunt mort… însă încerc să văd partea bună: Nu sunt gherlă, frate!
11.00 A.M.

Final de manşă. Ajung la mal. Sorin Lazea (Abrevis) vine încet de tot. Hmmm. Scoate un sac (îi luăm nişte şiruri de ziua lui 😀 ) plin cu peşti. Casc ochii ca la urs în timp ce Lazea măsoară 7 şalăi frumoşi, cel mai mare de 64 (să-i spunem generic Olaf 😛 ) care a luat şi cmmc.ul. Băh, eşti nebun? I-ai adus de pe Argova? Să mergi pe şalău când toată lumea găsise ştiucile înseamnă cel puţin un curaj nebun. Bun, ştiu, ştia locul, sonarul, flerul…ma laşi? Respect, frate!
Pauză. Întrebări şi răspunsuri. La ce-ai luat, cum a mers, din-astea. Un pic de haleală pică la fix. Se face derogare la locul de plecare în manşă spre economisirea bateriilor. Cred că cei mai bucuroşi de acest lucru au fost totuşi cei fără motor. La 15.oo se pleacă în manşa a II-a, cu alte speranţe şi alte strategii. Merg direct la ştiuci, însoţit de mulţi alţii. Ne aşezăm în cerc, ca găinile pe cuibar. Softuri. Table. Boblere. Ştiucile sunt mici, la limita multcontestaţilor 35 de centi. Uitându-te la jgheab, te rogi să puncteze. Replica vine tăioasă de la arbitru: 34, domnu concurent, se vede, da?  Cred că toţi am trecut prin asta. Iau cu noroc două de 38 şi 39. Slab dar nu e blanc.
19.30 P.M.
Iar întrebări. Iar răspunsuri. Cotzo avea un loc 2 în manşa I cu 9 ştiuci, în urma lui Coco care măsurase 11 peste limită. În manşa a II-a (manşă “la liber” – pe tot lacul) Cotzo ia un respectabil loc 6 în timp ce Coco dă gherlă. Radu Vlasiu (Esox) din aceeaşi grupă conducea plutonul cu un loc 2 şi un loc 1. În grupa cealaltă, aveau şanse reale după două manşe Mihai Preda de la Abrevis (locurile 3 şi 1), Bulcu Daniel de la Esox (un loc 4 şi un loc 5) şi Mişu de la Drill (un loc 5 şi un loc 4). Ia hai la culcare. Capu’ sus că şi mâine e o zi.

Duminică – 25 aprilie

06.00 A.M.
La muncă, nu la întins mâna! Ce să fac? să caut jalăii nestematului? Neah…nu mai sunt acolo. Să merg după bibani? Ntz, nu bun. Hai la ştiucuţe că acolo-i mălaiu. Iar softuri, table, boblere. Iar nepunctabile la greu. Coco prinde, prinde şi Vasile Ştiopei (Luciperca), prinde şi Cotzo. Eu nimic. Aud o voce divină legată de culoare. Schimb, arunc pe cozonac, recuperez încet, ţac fin sub barcă şi scot o ştiucă. Ufff, fix 35 cm! Mai iau una de puncte într-o oră, măsor şi plec de-acolo. Merg la locul lui Lazea, mă învârt o oră cu un ochi pe sonar să găsesc locu’. Nimic! Plec la locul meu, mai e o oră din manşă, dau cu softuri de colţos, în loc de Alva mai scot o mârliţă de 39. Bună şi aia.
10.45 A.M.
Ultimele 10 minute. Dau plictisit până când un ciocan serios mă trezeşte din visare. Înţep…nimic. Dau cu un nou suflu în ultimele minute…nimic! Asta e, s-a încheiat.
Cotzo ia un loc 2 pe manşă cu 5 peşti, loc ce-l trimite pe cea mai de sus treaptă a podiumului. Radu Vlasiu prinde doar 3 ştiuci, locul 6 pe grupă şi 2 la general. Cristian Rizea (VSC) ia locul 1 pe manşă şi locul 3 la general. Toţi din grupa mea, adică B. Grupa A în manşa a III-a o ia Fishi de la  BST, dar dupa un loc 6 şi-o gherlă nu a mai contat.
13.00 P.M.
S-a terminat. Studiez clasamentul, deja clasicul “Unde am greşit?” îmi smulge un zâmbet amar. Întorc privirea spre podium şi-l văd pe Cotzo sus de tot. podiumBravo, tată! Ce înseamnă nervi de oţel. L-am studiat îndeaproape şi nu pot să nu admir nervii de kevlar de care a dat dovadă. În condiţiile în care eu luam foc după o oră de blanc el era încă zâmbitor. Asta e, de-acum îţi spunem Steel Head, no offence.
Ergo:

Locul I: Adrian Coţovanu – East Spinning Team
Locul II: Radu Vlasiu – Esox Spinning Club
Locul III: Cristian Rizea – Vâlcea Spinning Crew
C.M.M.C.: Sorin Lazea – Abrevis
Ce şi cum s-a prins, în detaliu puteţi studia aici:
Clasament

Felicitări câştigătorilor, arbitrilor şi tuturor participanţilor şi jos pălăria pentru dl. Victor Musteaţă pentru găzduire.
comisiaRespect pentru organizare Asociaţiei Prieteni Pescari şi brigăzii de arbitrii. Un minus a fost lipsa fişelor de arbitraj în dublu exemplar ceea ce poate naşte suspiciuni. Sperăm să se rezolve până la proxima etapă.
În concluzie, o etapă frumoasă, cu bune şi rele, ca de obicei.
lumea

15 Comments

 1. liviu_v April 27, 2010
 2. Sorin April 27, 2010
 3. blajinu' April 27, 2010
 4. Leba April 27, 2010
 5. Sorin April 27, 2010
 6. romica April 27, 2010
 7. Rares April 27, 2010
 8. jonah April 27, 2010
 9. oby 1 April 27, 2010
 10. nick April 28, 2010
 11. Leba April 28, 2010
 12. vali136 April 28, 2010
 13. oby 1 April 28, 2010
 14. Leba April 29, 2010
 15. Pescari pe net April 29, 2010

Leave a Reply