A fost etapa I Master – Valea Argovei

valea-argovei

Cum bine zice colegu’ publicist şi degrabă dezvăluitor de locuri cu colţoşi (nu spui ţine…persoană însemnată 🙂 ), cine crede că nu e mare scofală să prinzi câţiva şalăi într-o manşă de concurs e ori naiv ori manancă fileuri gratis. Lucru dovedit de altfel de etapele anterioare pe acest lac, Valea Argovei este o pistă pretenţioasă şi deseori surprinzătoare.  Sau prinzătoare?

Manşa I, disputată pe o vreme capricioasă, de parcă marele Contabil ar fi vrut să-i pedepsească puţin pe mastărşi pentru muşcăturile repetate de dos şi lupta surdă a orgoliilor personale şi pe linie de club, a început la ora fixată, într-o falsă notă de detaşare. Einstein a spus ceva de genul: “So long as there are men, there will be wars.” Nimic mai adevărat. Că şi-au turat motoarele către locurile din papirusul secret, către cocioacele arătate de sonare sau la propria inspiraţie, băjeţii s-au bătut pe cinste. Şi marfă a fost, Valea a dat şalăi destui, pe săturate. Paradoxal sau nu, foarte puţini au şi punctat în jgheaburile arbitrilor, numărându-se nu mai puţin de 16 gherle (în ambele grupe, cumulat) în această primă manşă. Să prinzi câteva zeci (da, zeci!) de colţoşi, spre exemplu şi să nu puncteze niciunul trebuie să fie într-adevăr frustrant.

Muza inspiraţiei l-a aşezat pe abrevisu’ Costică Cojocaru pe “cozonac” în sectorul 2 şi, folosind tertipuri avocăţeşti şi gume potrivite, acesta scoate la jgheab 9 perechi de canini punctabile, urmat de Eugen Berti cu 9 peşti şi de esoxul Constantin Teletin cu 4 peşti de măsură. În sectorul celălalt experienţa lui Paco îi aduce acestuia 8 peşti de măsură, suficient ca să câştige manşa; unchiu’ Anghelina îi suflă în ceafă cu 7 şalăi luând locul al  II-lea în grupă iar Ovidiu 14 vine pe III, dovedind încă odată că ştie bine pista.Seara de sâmbătă s-a lăsat inundată de fumul grătarelor şi de “aburii alcoolului”, cu speranţe mari pentru a doua zi, pe sistemul “avem un concurs de câştigat!” 😛

Ziua II. Manşa II. Cu siguranţă că privirile înnegurate ale concurenţilor la finalul manşei I s-au transfomat în priviri pline de speranţă, reflectând realitatea crudă: un şalău te poate sălta poziţii bune în clasament. Un calcul simplu arată fără dubii că, în urma blancurilor date în prima manşă, un singur peşte poate face diferenţa dintre agonie şi extaz. Toate acestea au fost bineînţeles pigmentate cu ploaie şi vânt, pentru diversitate.În grupa A, Laurenţiu Andronic ţine musai să demonstreze că n-a uitat nici o clipă tehnica pescuitului la şalău şi câştigă detaşat cu 7 peşti, urmat de Gabi Udilă (S.S.C.)cu 4 şalăi de puncte şi de Fane Bondrea (A.F.C.) cu 3 peşti. Paco “împuşcă” un loc 4 tot cu 3 şalăi şi ia o opţiune serioasă pentru podium, alături de Ştefan Bondrea cu un loc 6 şi un loc 3 pe grupă, cu atât mai mult cu cât Unchiu’ şi 14 au aterizat în gherlosferă, neprinzând nimic punctabil. Grupa B înregistrează nu mai puţin de 14 gherle, printre care şi Costică Cojocaru, care luase locul I în manşa I. Eugen German arată constanţă şi ia un loc 5 care după locul 2 din manşa I îl trimite pe podium. Manşa e câştigată de Doru Someşan (WSB) cu 3 peşti, asta după un convenabil loc 11 în prima manşă. Locurile 2 şi 3 sunt ocupate de Andy Arif (Drill) şi de Horia Vlasin(A.F.C.) iar pe locul 4 se situează Dan Iercoşan (S.S.C.) care ocupase o poziţie bună şi în prima manşă (locul 5).
Astfel, după o goană acerbă pe locurile productive, două zile pline de neprevăzut şi o groază de strapazani capturaţi şi eliberaţi, podiumul arată în final cam aşa:podium_resize

Locul I:                 Ion Dumitru~Paco
Locul al II-lea:  Eugen German~Berti
Locul al III-lea: Dan Iercoşan

Cum arată în final clasamentul detaliat puteţi vedea aici. Urmează o etapă zic eu şi mai grea, Siriul, organizat de B.S.C featuring B.S.T. Vă urăm fire cât mai solicitate, domnilor masteranzi!

Leave a Reply