Campionatul Mondial de Spinning-Croatia 2010

5, 13, 4, 6, 11… Nu sunt numerele ultimei extrageri loto, sunt numerele ce au contat pentru noi la Campionatul Mondial de Spinning de pe Mal, care a avut loc în localitatea Knin, Republica Croaţia.

romania

# 5 români, cei mai buni din CNS 2009: Ion Dumitru (Paco), Robert Boanţă, Lucian Constantin (Gyorg), Sabin Buzatu (Piratu`) şi Horia Vlasin;
# 13 ţări: Croaţia, Italia, Ucraina, Belgia, Cehia, Polonia, România, Rusia, Bosnia-Hertegovina, Portugalia, Slovacia, Letonia, Andora;
# 4 sponsori ai echipei României: Abrevis, Artmatch, Cabelas şi Energofish;
# 6, locul ocupat de Paco în clasamentul pe individual;
# 11, locul ocupat de team-ul românesc la general.

1
Competiţia s-a ţinut pe râul Knin. Cu lungime totală de 75 de km şi un peisaj de basm, râul este bine populat cu păstrăv indigen şi mai puţin păstrăv curcubeu, ceea ce demonstrează că grija şi respectul pentru natură pot genera şi întreţine asemenea paradisuri ale pescarilor.
Specia ţintă a fost bineînţeles păstrăvul. Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a 2 zile de pescuit, în fiecare zi având loc 4 manşe a câte 45 de minute.  După fiecare manşă, se trag din nou la sorţi standurile. Puţin ciudat, aş zice. Atipic pentru români a fost însă altceva: pescuitul salmonidelor s-a făcut cu preponderenţă cu plastice moi sub supravegherea unui ajutor de pe mal, care avea misiunea de a observa peştii de sus şi de a direcţiona cât mai precis lanseurile pescarului către ei. Totodată, aceşti antrenori avea grijă să noteze cum şi la ce prind vecinii de stand, spre a-şi informa colegul din stand, altfel spus – spionaj.
contest

Românii au prins şi peşti dar au dat şi gherle. Cea mai bună poziţie la individual o obţine Paco, urcând cu cinste pe locul al 6-lea, cu 12 păstrăvi capturaţi, urmat în ordinea clasărilor de Lucian Constantin pe 26, Sabin Buzatu pe 36 şi Robert Boanţă pe 38. La general România s-a clasat pe locul 11 din cele 13 naţiuni concurente. Nu e tocmai grozav. Se pare că nu am fost tocmai pregătiţi pentru o astfel de competiţie, stilul şi condiţiile de pescuit neavând prea multe în comun cu pescuitul la răpitori de pe la noi.
Marii câştigători au fost Slovacia pe locul I, urmată de Rusia pe II şi Cehia pe poziţia III.
Alături puteţi descarca clasamentele, individual şi pe echipe
Cam asta ar fi. Urmează Letonia din barcă, la toamnă, unde o să le ţinem din nou pumnii colegilor din lotul naţional şi unde credem să ne descurcăm ceva mai bine.
team-1
Oby 1.

2 Comments

  1. blajinu' June 7, 2010
  2. nick June 7, 2010

Leave a Reply