Bicaz la matineu

Cum necum ne-am trezit ca vine etapa de biban de la Bicaz, hmmmm, pe langa sutele de giugele din dotare am considerat ca nu sunt de ajuns, am mai luat alte cateva zeci plus jiguri de toate marimile si natiile. Phiiii, cine ar fi zis acum cativa ani ca o sa ajung sa merg la un concurs de biban cu atatea cutii cu naluci, daca continui pe linia asta, trebuie sa-mi iau o masina mai mare.

Ma rog, vineri  fac rapid echipaj cu Leba si cu Coto, inghesuim,compactam,stivuim o gramada de echipamente si la drum cu noi. Se anunta o vreme mega dubioasa de concurs, ploaie sporadica sambata si duminica nonstop. Eeeee, prostii, asa sunt astia de pe la prognoza, pesimisti si nihilisti, sa vezi ce soare frumos o sa avem, ne incurajam noi unii pe altii. Ajungem cu bine la Bicaz si dupa ce strangem mainile onorabililor  déjà ajunsi acolo, ne punem pe treaba, barci, motoare, bidoane cu benzina, betele….betele betele….-Breee Leba, unde ai pus ma tubul cu betele? –Vezi ma ca sunt in bena…Nu e ma…..in spate la masina atunci…..Hmmm, nici acolo (déjà ma lua cu ameteala). Ne punem pe azvarlit restul bagajelor din masina, tubul verde cu betele de pescuit nicaieri…….o lacrima nevinovata imi scapa pe obraz…..

-Hahalera ai uitat tubul. Incepe toasu’ Leba sa-si scormoneasca amintirile…..tubul verde nu aparea in acele imagini. E clara treaba, incepem sa zgrentanam pe la prieteni generosi sa ne imprumute cu cate un bat sa avem si noi cu ce pescui in concurs. Noroc de Marcelito care dupa ce ne vede ce fetele lungi aveam si ne asculta istoria, incepe sa umble la tuburile din masina si gaseste tubul cu betele noastre dar care nu era verde cum isi amintea toasu’ ci era camuflaj. @$#%#$^^%&^&….Leba.

Mansa de sambata dimineata incepe sub auspicii bune, vreme buna, nici urma de nor, asa ca pornesc impreuna cu Marcel si Coto spre golful de la Hangu.
Leba a nimerit singur in cealalta grupa care pescuia in sectorul de la Izvorul Alb. Se da startul, incep sa treaca baietii in tromba cu barcile pe langa mine, eu cu “coteneata” mea de 2.40 m parca mergeam in marsarier asa ca evident ajung printer ultimii in golf la Hangu. Colegu Cotzo s-a oprit pa apa adanca pe un loc care producea de obicei. Incetinesc, ma gandesc doua secunde si ma hotarasc…..neeee….ma duc pe apa mica in capatul golfului acolo iau peste constant, la apa adanca e la noroc. Zis si facut si ma apuc de “ciugulit” bibani, munca de chinez pe platantatie, in conditiile in care din 10 bibani doar 3-4 daca punctau. Dau cu geana la baietii care facusera hora pea pa adanca si vad ca iau la foc automat…..damn……tu-i gandirea lu peste prajit….lozul castigator era acolo. Incerc sa intru si eu in hora….ghinion….baietii stransesera  bine randurile, asa ca nu-mi  revine altceva de facut decat sa bantui in continuare si sa culeg cate un biban pe ici pe colo. Mareata strategie ma arunca pe un loc sase in grupa, Marcel pe 8, Coto se desurca mai bine si ia un loc 4. Din sectorul celalalt Lebanezu ne da o veste buna a reusit un loc doi ceea ce il mentine in cartile pentru  podium.

Duminica incepe cum nu se putea mai bine, ploua de rupea…..ne infofolim in tot felul de toale

care mai de care mai waterproof si mai breathable si  ne suim in barci, era clar, urma o mansa in care o sa fim pusi la incercare de vreme. Asa a si fost a plouat aproape continuu toata mansa , era bine daca inventa cineva niste stergatoare de fata, sau macar niste burlane care sa vina in prelungirea glugii, toata apa de pe fata se ducea a naibii exact pe dedesuptul hainelor mele waterproof. Eeee, dupa chinuiala si laergatura multa, reusesc sa pacalesc 38 de bibani cu care iau locul doi pe mansa, Coto locul 4 ,iar Marcel locul 9. Din cealalta grupa se pare ca Leba nu a mai fost la fel de inspirat, asa ca prinde numai lcoul 12 la el in grupa. Asta este, dupa partea “placuta” a stransului barcilor, stam la premiere, unde aflam si clasamentul final:Coto a luat locul 4, eu locul 7, Leba-12,Marcel-18.

Greu concurs si din punct de vedere al vremii si din punct de vedere a maraitilor de bibani, am avut cu totii cate ceva de invatat, sa speram ca o sa si aplicam.. 😛
Alaturi aveti clasamentul etapei.
Felicitari castigatorilor:
Locul I : Vasile Jarda – Bucovina Spinning Club.
Locul al II-lea: Sorin Moldovan – Transilvania Pike Club.
Locul al III-lea: Valentin Stratonov.
CMMC:  Sorin Moldovan.

 

Leave a Reply