“Secretul victoriei e să fii nițel supărat. …nu mult.”

Etapa I a diviziei Master a debutat cu Cupa Periprava, pe o apa care tinde sa devina un Pike Classic al competitiilor din Campionatul National de Spinning, incinta (mai bine zis incintele) de la Ultima Frontiera.

Cu un efectiv de 39 de concurenti, etapa I de Master a debutat la ora stelara 700, pe aceleasi bazine 8 si 9, unde stau pititie cumetrele si marca Sylvain.
Forta a fost cu East.erul Oby de la bun inceput. Cu ceva inspiratie, multa apa cercetata pe incinta 8 si ajutat de noul sau Bulldog, StiucOby reuseste sa haleasca 9 stiuci si un loc I pe mansa, luand o optiune serioasa pentru podium; a fost urmat indeaproape de Unchiu Anghelina tot cu 9 pesti dar mai scurti si asul Sabin, cu 8.

In grupa B – cea cu apa limpede, Petre German castiga mansa cu 13 pesti, urmat de Sorin Condratov cu 11 stiuci pe locul II si de Mihai Preda cu 9 capturi.
Claugol, in aceasi grupa cu Oby 1, o cam sfecleste cu doar 2 pesti iar in grupa B Cotzo se situeaza la jumatatea clasamentului pe grupa, cu 3 stiuci.
In mansa a II-a s-au schimbat doar incintele, conditiile de pescuit fiind aproximativ aceleasi. Determinat de rezultatele din mansa I, CumatrOby recidiveaza cu 9 stiuci de masura, insa Sorin Condratov il bate pana la final cu un loc II si un loc I, pe 3 iesind la fotofinish Mihai Preda, cu numai 1 cm  de stiuca in fata lui Petre German. 🙂
Whitey (Cristi Albu) inhata o stiuca de 92 de centimetri cu care ia cmmc.ul, pe langa evolutia buna care l-a urcat pe locul 5 la final, cu un loc 6-7 in mansa I si un loc I in cea de-a doua.

Clasamentul final arata asa:

Sorin Condratov (Delta Spinning Club) – locul I
Ovidiu Parascanu (East) – locul II
Mihai Preda (Predator Pro) – locul II
Criti Albu (Drill) – Cea mai mare captura.

Jos basca  pentru rezultatul tau, Oby!
Dar sa-i dam Cezarului ce-i al sau si sa vedem cum s-a vazut din barca proprie concursul de la Periprava:

Mare dreptate avea maestrul Moraru in film. Dupa un debut de sezon 2013 dezastruos (2 strapi, un clean si un biban in 13 iesiri) ma pregateam cu mult entuziasm sa imi scot parleala cu stiucanele de la Periprava. Planul mi-a fost dat peste cap cand am inceput sa imi fac bagajul: nu imi gaseam, si inca nu le gasesc, trusa de jerk-uri si ceva crankuri, trusa de oscilante si cea de swimbaituri soft. Sunt constient ca sunt consumabile si se pierd, dar chiar toate odata? Incerc sa trec peste si incropesc o trusa cu ce mai gasesc prin buzunare, rucsaci si voblerele de curgator la care mai adaug ceva gume. A iesit o trususoara cu care m-as fi facut de rusine si in 2005 cand am fost la primul concurs. Peste asta nici nu apucasem sa verific daca ma inteleg cu Bulldog-ul. Ce-o fi o fi, gherla oricum nu am cum sa dau, sau…

Dupa o sedinta tehnica tinuta pe vapor si o tragere la sorti inedita a sectoarelor aflu ca trebuie sa intru sambata, cu cea mai grea grupa, in sectorul cu apa tulbure. M-am mai luminat sambata dimineata, cand am vazut ce usor se manevreaza motorul.  Cu 165 de amperi in barca aveam si mobilitate si autonomie, in cele sapte ore ale mansei reusind sa fac de trei ori conturul baltii, doar cu o baterie de 65Ah, fara sa fiu nevoit sa ma ancorez. Pestele a raspuns inca de la inceput la galagie, asa ca am ajuns sa folosesc doar doua spinnerbaituri (unul cu balama la care atasam eu diferite jiguri si unul de 11g cu skirt de la Berti) si doua ratlinguri: un Strike Pro Flap Jack de 6.5 cm (13.6 g) si un BUG cam de 4.5 cm cu un lest exterior atasat acolo unde alte voblere au barbeta. In afara de primele doua marle si un biban prinsi in primele zece lanseuri de la start, restul pestilor i-am prins din miscare, pescuind preponderent inaintea barcii,  fluierul de final surprinzandu-ma in aceeasi zona unde am inceput cu a noua stiuca in drill. Pe mal am aflat ca sunt la egalitate de pesti cu “Unchiu” si ca nimeni nu a mai prins mai mult decat noi in grupa. Dar la cat de mici erau ma asteptam sa se faca departajarea la milimetru si cu cei care aveau opt pesti. N-a fost asa, si am castigat detasat a doua mansa de campionat. Supararea a disparut.

Dupa o masa “all you can eat”, lipovean style, m-am pregatit scurt pentru mansa de duminica de pe “limpede”, locul meu favorit de stiuca din toata Romania, afara inca nu am pescuit.

Am plecat tinta spre “nuferi” cu speranta la un “100+”. N-a fost sa fie nici de data asta si a trebuit sa ma multumesc sa ciugulesc stiuculita, pescuind japsa cu japsa, stuf cu stuf, frunza de nufar cu frunza de nufar. De data asta doar spinnerbaitul cu skirt a produs marla dupa marla. La a saptea stiuca arbitrul care o masura m-a intrebat de ce nu am mai avut rabdare ca nu mai sunt decat cinisprezece minute. Nici nu am simtit cand a trecut mansa. Incerc iar pe ratlingul mic, a cata oara oare azi, si imi suna telefonul. Il pun in umar si continui sa pescuiesc in timp ce vorbeam cu Ovidiu, ma intreba daca am mai avut atac in ultima ora, ii raspund ca nu, si cand aflu ca suntem la egalitate de capturi intep, ii spun ca am peste si inchid. Urmeaza gesturi mecanice: mincioc, grip (in loc de cascator) agrafa si lanseu. Ce sa vezi, mai intra una si inchei si mansa asta tot cu noua pesti. Clar n-am dat gherla desi anii trecuti cu noua pesti pe mansa ar fi fost ca si cum as fi dat. Acum am reusit un loc 1 si un loc 3 pe mansa si cu patru puncte un loc 2 la general, dupa Sorin Condratov care probabil era mai suparat ca el si-a pierdut lansetele pe drum.

 

3 Comments

  1. oby 1 May 13, 2013
  2. Cotzo May 21, 2013
  3. oby 1 May 27, 2013

Leave a Reply