Rogojesti-biban viteza

Cu doua saptamani inainte de concurs ma roaga Blajinu sa-l inscriu. Atunci mi-am dat seama ca in anul de gratie 2013, nu am participat la nicio etapa de open din LRS. Zic, da-o dreac, la 200 km si sa nu ma duc?
Rezolv din mers plata (dat dreac e-bankingul asta), sun pe capitanul nejucator, asta mumu, a vandut barca, motor, e in fundu gol, n-are cu ce. Intr-o zi o sa-si vanda si talentul, numai cumparator sa fie.. 🙂

Boon, zis si facut, deodata e vineri, incarc totul pe indelete, recapitulez de 10 ori reperele si, cum e si firesc, uit sonarul acasa. Boon, zic da-l in ma-sa, si-asa va fi un pescuit viteza prin boschetii de pe Rogo, nu trebe televizor.
Fac jonctiunea cu Blajinu la Boston, mai facem ceva cumparaciuni pe la Bucecea, si tusti la balta! Ajungem pe la ora stelara 1700, lumea era deja acolo, salutam scurt si hai sa facem barcile.

Apa se prezenta bine, foarte putin ciupita iar in palcurile de iarba bibanii isi tradau prezenta in asa-zisul “pasaj de seara”. Terminam barcile si ne apucam de citit cu prietenii din Liga, lectura de altfel obligatorie la astfel de manifestari. 🙂
Discutam grupele si sectoarele, sunt cu Marcel in grupa, imi sopteste la ureche sa stau linistit, jtie el un cotet, undeva in dale. Se face tarziu, gata cu cititul, tragem pe dreapta, maine avem un concurs totusi.

Ora galactica 600, suntem deja in barci, la 7 se fluiera startul. Plec cu Blajinu spre smantana promisa, probleme cu motorul la coleg, ajung primul si ma pun fix in fata dalelor, mirat ca nu ma ataca nimeni. Toti ceilalti au disparut undeva in mijlocul apei, dupa braul de stuf, mai putin Robinho care sta in mijlocul sectorului. Deh, omu s-a antrenat, stie el ce stie. Ajunge si Blajinu, eu aveam deja 2 bibani, merge binicel, insa erau foarte mici, am prins si “de-un dejet”.
Pescuim cam o ora, fara rezultate, mai pe adanc mai pe mica, nimic frate! Zice colegu: aida bre ca suntem gherla aici. Ne pornim spre grup, iar probleme la motorul lui Marcel (vechitura, deh…), trec pe langa Boilie, asta scotea bibanii pa partea ailalta, jmecher foc. Dau cu ignore si atac grupul, imi gasesc o cotineata, un culoar bun intre doua brauri de stuf si incep sa impletesc la foc automat: Lanseu, marfa, sacosa. Injur cu voce tare ca am pierdut o ora.Zic, e de bine. Ard vreo treijde piticoti, la limita lui 15, si incep sa ma informez in jur: ala 10, ala 20, deh, nu rau! Apoi imi parvine stirea, dezastru total: Mihai avea peste suta, era undeva inconjurat de bosheti, nu aveam cum sa-l atac. Imi amintesc ce sustinea inainte de concurs: “nu va ganditi la locul I, e al meu!” Deh, daca nici el atunci cine…
Mi-e clar ca nu-l mai ajung in 3-4 ore, zic baga cat poti, poate ciupesti un loc bun in mansa.
Ma ataca Blajinu si colegu de la Cluj (sic!), e loc pentru toata lumea, insa parca eu prind mai bine. Normal, mergea 5-10 minute mai bine apoi se taia, si incepeam inventiile: bobler, rotativa (da, da, rotativa!) sau aiurea. O luau fie cand pica pe apa, fie intre ape, erau acolo, trebuiau doar convinsi.
Mai o gluma, mai o aroganta, mansa se incheie, ma duc sa masor si, cu 79 de chitzu-ritzu, julesc un 3 pe mansa, dupa Mihai cu peste 200 de pesti si Fane cu o suta si ceva. imi tot reprosez ca nu am atacat unde trebe de dimineata, insa astea-s regrete tardive, zic lasa ca si maine e o zi.
“Dincolo”, Catalin Avasiloaie ii ia mustarul lui Jardao du Brasil cu 51 de pesti, s-a bucurat toata lumea, mai putin Vasile (47), 🙂 iar pe trei vine Cheta cu 39 de pesti.
Dupa mansa, preocupari clasice: Neumarkt, mijtouri, glume de autobaza sau amintiri frumoase.
Mai cetim nitel si spre miez de noapte zdup in pat. Dorm afara pe patul de campanie, spre dimineata vine o aversa dusmanoasa si ma face fleasca. Ma schimb si ma bag in masina sa mai fur 2 ore de somn.

Start mansa, iar gresesc flagrant si atac “santul”, cu Vali si Robert, iar marfa mica si rara. Pierd o ora si vin spre zona Borneo din fata camparii, pe traseu mai iau 2-3 pesti de masura si destui sub 15. Ajung unde trebuie, insa e tarziu, prea tarziu, bajetii au luat grasimea de deasupra. Zic, nu-i nimic, hai sa salvam aparentele, ma trimite Blajinu unde incep dalele, plec de urgenta, halesc 3 stiuci din 3 lanseuri si zic: fugi de-aici, fugi mancand valu! Mai impletesc cu Blajinu, el ia mai bine, sunt destul de blazat, ies cu 18 pesti la mal, dezastruos. Marcelito aduna 55 de pesti si ia un 3 pe grupa, dupa Mihai si Fane, iar in cealalta grupa Jardao ia mansa cu 75 de bibusi, urmat indeaproape de hotomanu de Laurentiu si apoi Robert Ivan.

Clasicul “unde am gresit” nu-si mai are rostul, e evident. Finalul ma trimite pe 10 la general, Blajinu fura un 6 iar podiumul arata cam asa:

I – Mihai Nicoara, invingator la mare distanta, omu a stiut reteta.
II – Vasile Jarda , a dovedit ca e pescar foarte tenace si se adapteaza usor.
III – Fane Bondrea, nu mai are nevoie de vreo prezentare.
CMMC-Laurentiu Andronic, 28 cm.
Vreau sa felicit invingatorii, a fost un concurs foarte frumos, cel mai important e ca s-a prins peste si s-a prins bine.

Ma-nclin sincer in fata performantei lui Mihai, cum ziceam, omu s-a cam pisat pe noi.
Cu multumiri conducerii Ligii (multa munca executata pro bono pentru suturi in dos), corpului de arbitrii, care o fac mai mult din pasiune si celor ce s-au implicat intr-un fel sau altul in organizarea acestei etape.
Alaturi aveti clasamentul etapei.

4 Comments

  1. Blajinu August 27, 2013
  2. Nick August 27, 2013
  3. oby 1 August 27, 2013
  4. Bogdan Cheta August 28, 2013

Leave a Reply