Operațiunea SFORȚA

De la o vreme Intunericul punea stapanire pe mine, imi controla mintea si simturile…hmmmm….ceva se intampla in galaxie….Ca un facut, colegii padawani din ordinul East imi intretineau aceasta stare, nerabdarea lor o alimenta si pe a mea, ii simteam ca cedeaza fortelor  care ii rodeau din interior. Se apropia vremea sa punem capat chinurilor, venise ziua adunarii trupelor….debarcarea in Delta.

Cu zambetul pana la urechi, ne intalnim padawanii din galaxia Molda, Marcellus cel rau ca un pitbull, Lucas Itallicus,Stewan Fortzosul, Cotzo Han impreuna cu cei doi tovarasi ai lui, Rajdu conducatorul flotei si Edhi cel vorbaret. Subsemnatul am aparut cu un tanar necunoscut, Paulanus, dar in care Forta puternica era.

Fara prea multe cuvinte, Rajdu pleaca cu warp speed spre Tulcea, o localitate la capatul galaxiei, dincolo de ea stapanesc puterile intunericului, care ne cheama mereu la ele si chinuie sufletele pescarilor padawani. Cu maximus bulanus prindem cele doua navete care fac trecere peste Styx 1-1si pe un drum plin de cratere de meteoriti ajungem la Hreblea, aruncam toate din masina, si ne napustim pe balta.Ora 12 ne gaseste pe apa, in prima zi fac echipaj cu Paulanus, ranjetul acestuia nu prevestea nimic bun, nu am apucat sa pun pe turbo motorul ca un vajait pe langa ureche imi dadea de stire ca deja lansase. Ne lansam pe orbita si incepem sa cautam stiuca pe apa mica, pe langa stuf……canci……, the Dark side crestea in mine…..daca nu e marfa in balta….daca….., ma uit cu coada ochiului la colegu de barca, neobosit baga lanseu dupa lanseu….-Man, o simt ca e aici, trebuie sa fie, uite ce minunatie de loc….
3Imbarbatat, luam la puricat platourile cu apa de 1,5 metri, apa neagra, iarba se ridica pana la un metru…si….incep sa apara cumetrele…
pe slidere, pe linguri…din toate directiile. De pe toata balta se auzeau chiote, padawanii incepusera si ei lupta. 2Drilurile se succedeau cu repeziciune si dusmanul oricarui pescar,timpul, trece pe nesimtite, planeta luminoasa coborase sub orizont si ne obliga sa iesim.41La intalnirea ordinului din fata cabanei, scoatem niste apa de foc si incepem povestile, Cotzo Han si Stewan Fortosul se remarca amandoi cu cate o stiuca la metru, Rhadu inhatase si el una la fel, care ii atacase lingura desi din gura ii atarna coada altei stiuci. Toata lumea avea ceva de povestit, atacuri, rateuri, urmariri…era clar…. am pariat pe balta potrivita.
Ora stelara 0600, zumzaiala mare pe hol, carat de baterii…Betele…unde sunt Betele?…..Haideti odata, ca noi plecam…..

Linsitea se lasa doar odata cu pornirea barcilor, azi sunt cu Stewan in barca, fara prea multe vorbe ne lansam in locurile in care am prins ieri si cum zicea un clasic…..Azi,canci….vantul care batea cu 30 km/h se pare ca a schimbat atitudinea cumetrelor, se mutasera mai la dosul plaurilor si numai oscilantele le scoateau din acalmie. Chiar si asa se prinde o medie de 25-30 de stiuci de barca si surpriza….Paulanus a inhatat o dintoasa la metru, linistea care s-a lasat la auzul vestii, a consimtit ce simteam toti, aveam printre noi un coleg padawan.

“Cititul” e nelipsit din pregatirea noastra de a deveni cavaleri Jedi, asa ca nu putea sa lipseasca nici in aceasta seara, cu “masura” lecturam tot ce aveam din biblioteca personala si facem planul de atac pentru urmatoarea zi, in care aveam sa fac echipa cu Lucas.
7Primele lanseuri, ne aduc un dubleu la barca, ne uitam unul la celalalt, phiiii…ce zi o sa avem! Evident ca ce e prea frumos sa se intample…nu se intampla….pana pe la 6 seara am colindat toata balta si ciugulim Lucas 10 si eu 8.

Nu bun deloc, dar colegu’ vine cu o idee geniala, sa ne lasam pe vant peste platourile care au dat peste zilele trecute, zis si facut, iar rezultatele incep sa apara….dubleuri, atacuri din toate partile, cu un punct culminant, o stiuca de 96 la colegu’.
10 Acuma chiar ca trecea timpul prea repede, nimeni nu vroia sa iasa de pe balta, toti prindeau stiuca dupa stiuca, iesim totusi la mal, cu priviri de catei plouati, S-a Terminat!
6

Dimineata ne gaseste la ceremonia de decernare a Lingurii de Lemn, celui mai putin norocos dintre noi, mezinul grupului, Stewan, nu in ultimul rand cu ridicarea la rang de cavaler Jedi a lui Paulanus, care si-a dovedit virtuozitatea in manuirea sabiei, cu cele mai multe stiuci la activ. Poze de grup si plecarea spre casa, Galaxia, impreuna cu sufletul padawanilor isi regasise linistea, dar nu pentru mult timp…..fortele intunericului puternice sunt in noi…..:)

Sforta fie cu voi!

3 Comments

  1. Cotzo April 14, 2016
  2. Oby 1 April 14, 2016
  3. Leba April 14, 2016

Leave a Reply