Cupa E.S.T. – Baracuda 2009 – Mînjeşti

În premieră în Turneul LRS-ALP 2009, pista de la Mînjeşti, contestată de unii participanţi din Turneu, a beneficiat de 60 de concurenţi înscrişi pentru a se lupta cinstit într-un pescuit la foc automat, la biban.banner-cupa-est-baracuda_resize1
De ce la foc automat? Pai pentru că, după cei omieşasesuteşiceva de bibani prinşi în luna mai de cei 27 de concurenţi ai Cupei Moldovei 2009, aşteptările erau destul de mari.
Cand am ajuns pe lac, mare parte din concurenţi aşteptau însetaţi instalarea dozatoarelor de bere şi, eventual şi micul speech de primire însoţit de “tehnică”. Care şi-au urmat cursul firesc, adică mai întăi o bere rece şi mai apoi detalii plictisitoare 😛 legate strict de concurs: trei sectoare cu trei grupe, două mai mici spre baraj şi unul mai larg spre coada lacului.  Si aici au fost discuţii, de ce e sectorul 3 mai mare, că nu e corect ş.a.m.d. Ca de obicei cârcotaşii Turneului nu dorm. Eee, până la urmă le-a trecut. Şi nouă de asemenea. Emoţiile erau mari: pe de o parte concurenţii care nu se antrenaseră pe această pistă iar pe de cealaltă noi, organizatorii, trăind cu speranţa că bibanii vor răspunde la prezentările şi nălucile dedicate.

Manşa I a demonstrat că partenerii noştrii de la Cupă erau prezenţi, hrăpăreţi şi agresivi, aşa cum îi ştiam. Concret, cei douăzeci de pescari situaţi pe fiecare sector au pornit la treabă cu sârg, bulucindu-şi barcile pline de echipament unde au considerat ei ca “e bancu’ gros” 🙂  Cei mai vrednici s-au dovedit a fi Ciobanu Mircea de la Aquamania pe sectorul 3 – grupa  A(sectorul din coada lacului), cu nu mai puţin de 76 de bibani punctabili, având un ecart de peste 30 de pesti faţă de colegul său de club aflat în aceeaşi grupă – Sabin Buzatu, Ştefan Bondrea (Aqua Fishing Club) cu 60 de peşti pe sectorul 2-grupa B şi respectiv Robert Boanţă (WSB) cu 62 de bibani pe sectorul 1-grupa C. Cum era şi firesc, toţi au ieşit de pe apă întrebându-ne de ce n-am făcut etdsc01167_resizeapă de ştiucă, înjurând numărul mare de tăieturi avute pe parcursul manşei,
ceva de genul: “la doi bibani intra o ştiucă”. 🙂

A urmat pauza de papa, cu aprecieri “magna cum laudae” pentru bucătarii tocmiţi la protocol de EST.ici.  După pauză, la 14.30 concurenţii au luat iar calea bibanilor, schimbând sectoarele, cu fluorocarboanele pregătite pentru dinţii cumetrelor.  Grupa A este câştigată de Rădiţă Cătălin cu un biban în faţa lui Sabin Buzatu şi 2 bibani în faţa lui Mircea Ciobanu, care deja cu un loc I şi un loc III avea perspective aurii.  În grupa B bătălia s-a dat între Constantin Lucian cu 34 de bibani (locul I), Laurenţiu Andronic cu 39 de peşti (dar ceva mai scurţi ca şi medie) şi Eugen German/Andi Arif, locurile III şi IV în grupă, cu căte 24 de peşti, toţi cu şanse bune la podium. Grupa C a fost dominată de WSB.iştii Robert Boanţă şi Adrian Spiac, ocupanţii locurilor I şi II în prima manşă şi respectiv III şi I în cea de-a 2-a, deşi aici puteau intra în cărţi de asemenea Sorin Lazea şi Bogdan Constantin, de la Abrevis.

Pe seară, lucrurile s-au mai relaxat, concurenţii savurând berile reci la discuţii aprinse: la ce-a mers, pe ce adâncime, ce stil ş.a.m.d. Evident, cei “în puncte” au studiat de zor clasamentul intermediar, afişat în foarte scurt timp de la fluierul de finiş al manşei a II-a, graţie excelentului program lansat în premieră de membrul PP, Teodor Apostoaie aka Relu.  O dovadă că profesionalismul n-a murit de tot în Românica pitorească.

Duminică. Manşa a 3-a. Ultima rundă pentru maeştrii bibaniadelor. Mircea Ciobanu demonstrează în grupa sa că este un dibaci în pescuitul de fineţe la biban şi câştigă sectorul cu 24 de peşti, luând o opţiune serioasă pentru locul I. În urma sa în clasamentul pe grupă, vine la diferenţă de numai un biban, Bunicu’ (Eugen Cozma), care, după cum spunea hâtru la final, “s-a pus pe cozonac”. Grupa B a fost ţinută la respect de Gyorg, care a şi câştigat-o cu 22 de capturi în puncte, urmat îndeaproape de Doru Someşan de la WSB şi mai apoi de Laurenţiu Andronicdsc01207_resize. Grupa C a adus 2 “Esox” pe primele locuri (Imreh Csaba şi Gabriel Judeţ) , încurcând rău calculele unora. 🙂

În final clasamentul a arătat cam aşa: Clasament Cupa E.S.T.-Baracuda
Cea mai mare captură a fost disputată şi adjudecată de doi concurenţi 😛 , Sorin Lazea (Abrevis) şi Andi Arif (Drill), ambii punctând cu bibani de 30 de centimetri.

Loc N.C. Concurent Club P.Manse P.Peste Avt. Capt. CMMC
1 14 CIOBANU MIRCEA CSA 5,00 2153,00 0 115 25,00
2 16 CONSTANTIN LUCIAN CPR 8,00 1565,00 0 77 28,00
3 12 BUZATU SABIN CSA 9,00 1590,00 0 79 28,00
4 11 ANDRONIC LAURENTIU CSA 10,00 1469,00 0 79 27,00
5 6 BOANTA ROBERT WSB 12,00 1983,00 0 98 28,00

One Response

  1. oby 1 February 9, 2010

Leave a Reply